Translate

tisdag 8 juli 2014

Till sist laddar vi för sommaren vi nu tagit med hem till Sverige!

Resans sista dag började tidigt. I synnerhet för Malmqvistarna som oroade sig för det mesta och idag för att missa båten till Sverige. Claes oroade sig nog visserligen mest för att inte hinna plocka upp det förbeställda hos Calles i Rostock. När vi i vår familj gick för att inta frukost halv sex var den Småländska bilen redan borta från parkeringen. Nu klarade vi oss från större tillbud och köerna var lagom hanterbara så båda bilarna rullade med god marginal in i Rostock vid lunchtid.

Eller lunchtid - här fanns ingen tid för något sådant, här skulle bilarna fyllas till sista millimeter. De förbeställda varorna packades snabbt in och vi ägnade oss sedan åt att botanisera i hyllorna för att riktigt tömma reskassan på de sista slantarna. I denna typ av butik framträder dessutom en Claes man inte hittar någon annanstans. Denne smålänning småspringer bland hyllorna med stirrig blick och med ett mantra. "-Vi måste handla mer!" Till och med hans egen fru verkar lite orolig över hans beteende.

Vi körde sedan lagom fattiga på Stena Skåne, som skulle skeppa oss den sista biten till Sveriges gräns. Lite mat, sömn och kortspel ägnade vi oss åt dessa sex timmar. Eller sömn och sömn - för oss i Carlsson-Stenum-familjen så blev det inte så mycket av den varan. Vi hade nämligen hytten rakt ovanför en bil på översta bildäck, vars förare inte kopplat bort billarmet när han lämnade bilen. Så var femtonde minut gick larmet på denna Volvo XC60 - ja, just det - Smålandsbilen!

Vi sade sedan hejdå innan vi körde av båten och alla nådde sina hem strax efter midnatt - riktigt trötta!

Två tunga fordon fyllda med växter i dess ädlaste form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar