Translate

tisdag 1 juli 2014

Å så bar det av upp idag igen.

Sista dagen i Sölden och solen skiner. När vi går upp är det så kallt att det ryker ur munnen men i solen på balkongen är det bikiniläge. Nu var det dock toppstugan som gällde eller i alla fall mittstationen. Vi slog oss ihop med Stenum-Carlsson som hade tänkt ta bussen till liften, 1 km är det säker, jättejobbigt!!! Nu kom ju ingen buss så de blev en promenad. Det gick lättare uppför rulltrappan utan cyklar och vi tog oss igenom spärren smidigt. Alltså familjen Malmqvist klarade det smidigt. Sen tyckte Håkan det var en bra ide att köra vagnen igenom spärren. Det var en sån med tre pinnar som snurrar ett snäpp i taget när man går igenom, ni vet!? Det gick inget vidare!! Håkan försökte trycka på när det tog emot men Helen uppmärksammade att Lilja-Lee's ben var på fel sida spärren. När väl benet var på rätt sida satt vagnen fast med en pinne mellan suffletten och handtaget, hängandes några decimeter över marken med Lilja i. Jag la mig lite försiktigt i och tyckete de kunde lyfta ur det stackars barnet åtminstone, inte för att hon såg ut att lida, allt som hände var ju bakom henne och vagnen gungade ju lite karusellaktigt sådär! Helen lyfte ur henne och Claes kom till undsättning för att hjälpa Håkan tråckla ut vagnen, det blev inte bättre!! Vagnen satt där den satt! Återigen kom liftskötaren till undsättning och fick spärren att röra sig och vagnen att lossna.

Denna gång bytte alla utom Helen och Lija-Lee till den större gondolen och for ända upp på toppen, det var en vacker med otäck (enligt mig) upplevelse! Väl uppe var det ganska mycket snö och riktigt kallt.

Har förresten glömt berätta att vi även på det här hotellet har vi skaffat oss ovänner. Det finns en dam med badmössa som stundom befinner sig vid poolen på översta våningen. Denna dam går nu mer under namnet Häxan Surtant. Hon städar undan cyklop och simglasögon och trätte upprört på Elton när han gjorde något hon ansåg fel. När Elle simmade för nära fick hon sig en knuff av den argsinta damen.

Vill också tillägga att min medicinpåse som vid något tillfälle blivit hånad kommit väl till pass även på denna semester! Jag sa ju att jag inte skulle låna ut men jag kan ju inte neka en feberglansig Lilja lite flytande Ipren. Och imorgon behövde det nog lånas lite flytande Alvedon också till resan. Själva har vi använt Ipren till Tea som har haft lite feber och ont i halsen, allergimedicin till Claes när han fick sina berömda nysattacker (han tål helt enkelt inte vinter), Xylocain och mängder med plåster till Moas knän som hon lyckades slå upp i dag igen och lite Atarax till natten när eksemen blev för jobbiga för Moa. Men annars har alla mått bra!

I morgon börjar hemresan på allvar!

Jill

Dryga 3000 meter över havet

Gaislachkoglbahn

Även idag testade Lilja-Lee med mor solmöjligheterna på mittstationen

Sitter här och diggar umpabumpa-orkestern som spelade på terrassen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar