Translate

måndag 30 juni 2014

Vilka upplevelser!

Som ni sett har vi kastats från 28 grader till 6 grader och det är häftigt! Ena dagen sand andra dagen snö! Vi njuter av lyx denna sista etapp av semestern, all inclusive och skööööna sängar i svala rum. Med Ötztal Premium Card får vi mycket upplevelser på köpet. Vi får cyklar för en dag, inträde till flera bad och en himla massa åkande i de sommar-öppna liftarna. Redan igår tog vi en sväng upp på toppen, ja vissa av oss! Claes, Max o Moa fortsatte hela vägen upp medans jag och Tea stannade vid mittstationen. Jag tyckte det var onödigt att åka rakt in i molnen och alldeles för högt över bergen, och de som åkte upp kom vändande ner igen.

Idag visade Max sin allra ledsnaste sida, han ville så gäääärna hyra en mountainbike och cykla lite på! Vi bestämde att det skulle göras på eftermiddagen efter att vi varit i det lilla badhuset på andra sidan gatan. Håkan konstaterade att det var lite besvärligt att cykla med Lilja-Lee i bärselen så Helen, Elle och den febriga, förskylda Lilja-Lee fick stå över. Vi övningsbromsade en del på vägen bort till liften, Moa har ju knappt aldrig cyklat utan bakåtbroms, för att förbereda oss på vad som komma skulle! Ni som känner mig förstår att det här bar mig emot!! Hade jag inte själv varit så sugen på detta äventyr hade jag tvärvägrat att låta de små ge sig upp i bergen. 

Efter att två av tre barn ramlat med cykeln redan på väg upp i rulltrappan till liften, kände jag mig mycket lugnare!! Vi tryckte in oss i två gondoler och for uppåt. Väl upp ser Tea och jag, som befinner oss efter de andra, hur Moa ramlar ur gondolen med cykeln på tvären. Liftskötaren kom till undsättning och lyfte ut det som behövde lyftas ut. Tea och jag kom ur utan bekymmer men då stod ju Claes på pass och hjälpte till. 

Sen började nedstigningen!! Fantastisk utsikt, kallt men vackert! Max kom snart på att han hade lite långt fram till bromsarna (han var mkt envis vid uthyrningen och skulle inte ha den lite mindre röda utan den coolare blåa som var snäppet större!) det fick han ångra! Bromsarna var det man använde mest nämligen! Testa att bromsa med fingertopparna i kraftigt nedförslut med rullgrus så förstår ni problemet! Efter mycket längre tid en vad vi trott innan, kom vi till sist ner välbehållna! Alla var stelfrusna om fingrarna och Claes var stelfrusen i hela kroppen, så går det när man klär sig för dåligt! Vi var dock överens om att vi måste göra detta igen! Några år äldre tvillingar och lite mer vantar sen tar vi alla liftarna och alla lederna. 

Tillbaka på hotellet blev det varm choklad och sen plums i poolen och in i bastun. 

De andra cyklisterna Håkan och Elton stack ganska snabbt ifrån oss och körde flera leder än oss. De försökte busåka en gratisgång i redan åkt lift, men det gick inte, de blev utvisade! Man får bara åka en gång per dag per lift. Istället gav de sig upp i en lift där de varnades för att åka, personalen tyckte att Elton var väl ung för den backen. Det örat lyssnade inte äventyrslystne Håkan på utan de for upp! Han ångrade sig ett par gånger förstår vi, även om han är av det lågmälda slaget. Kommentarer som "Elton låste bakbromsen men cykeln åkte framåt ändå",  "vi fick gå i de brantaste partierna" och "vi fick vända flera gånger och jag började fundera på om vi skulle hinna ner innan det blev mörkt" tydde på 
att även denna äventyrare har liiite nerver i alla fall!

Nu är det snart dags för kvällens femrättersmeny, räkna med att vi är något tyngre när vi kommer hem!! Kan ju avhjälpa det i morgon kanske om vi tar cykeln upp för berget och gondolen ner?!

Jill
Let´s ride

Se upp i backen - småländska attacken!

Lite feber stoppade inte Lilja-Lee från en Gondoltur

Vad är väl cyklar mot Tyrolerstube, sol och choklad med vispgrädde?

Lite annorlunda solstolar där på toppen

Sölden från ovan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar