Translate

onsdag 25 juni 2014

Tävlandet fortsätter och fler osämja med grannar uppstår

Kuststaden rakt söder om oss är Ventimiglia. Dit bestämde vi oss att söka oss den andra dagen här, med bilarna fyllda med strandprylar. Hela stadens kustremsa är strand, lite stenig och inte så långgrund men färgen på havet är härlig. Det var ganska glest mellan badgästerna men tro inte för en sekund att vi (läs: INTE jag och Jill) kunde låta bli att störa närmaste granne för det. De rastlösa bestämde sig nämligen för att kasta sten - Tävla! - och se hur många träffar de kunde få på stora stenblock som bildade en vågbrytare en bit från vårt "läger". De stod dock inte så långt från grannkvinnans revir och stenar rök hej vilt runt de kastande. Vissa stenar krossades dessutom då de prickade närliggande stenblock och rikoschett'erar åt alla håll.

Så småningom fick kvinnan sällskap av ytterligare en dam och nu förstod vi tydligt vad hon tyckte om lekarna i hennes närhet. Hon reste sig och gestikulerade vilt när hon beskrev trakasserierna hon utsatts för. Den nyanlända skakade medlidsamt på huvudet och tittade häpet på när kvinnan satte pekfingret mot sin egen tinning. Vi tillkallade oss de rastlösa och förklarade att vi snart inte skulle vara välkomna i det här landet om inte bättre hänsyn togs!

Håkan försökte ta på sig Bror Duktig-rollen idag och förmanade oss alla att smörja oss med hög solskyddsfaktor "för man känner inte hur varmt det är!" Hm... jo vi tror nog att vi känner hur varmt det är - dessutom så smörjer vi oss inte för värmens skull. Max fyllde sedan på med att han nu minsann skulle dyka ner under botten och fånga en fisk. Cyklopet fick han på sig och och en del snorklande blev det för de flesta - men under botten tror jag ingen kom...

Lilja-Lee hade en extra festlig dag på stranden! Jill påkallade min uppmärksamhet och tycket det var bra att vi tog med Grissini som hon kunde sysselsätta sig med. När jag tittade lite närmare såg jag att någon Grissini var det inte utan en fimp! Japp - första och sista i denna mun - basta!

Strandterrorister!

Badbaby

Snorkelmaffian - här både över ytan och botten

Ibland kommer barn flygande från himlen...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar