Translate

söndag 29 juni 2014

Man ska inte gå över bron efter vatten!

Sista dagen vid Medelhavet skulle också spenderas vid havet hade vi bestämt. Det skulle dock bli omständligare än vad vi trott. Vi gick upp tidigare än vanligt och solen strålade. Vi hade fått tips om en liten strand någon vik bort, i den lilla orten Latte. Där skulle finnas ett litet hotell som tog emot gäster som bara ville vara där och bada på deras privata strand och i deras pool. De hade solsängar och parasoll och det tyckte vi passade perfekt. Man fick dock betala för att parkera - men det tyckte vi var fullt acceptabelt.

Vi hade noggrant programmerat gps'n så vi körde dit utan omvägar, men en halvtimma tog det. Väl framme stod en skylt som berättade att man löste sin p-biljett i hotellreceptionen. På vägen dit såg vi lite misstänkta skyltar och tog det säkra för det osäkra och började med att ställa lite frågor till kvinnan i receptionen. Det visade sig att de tog inte alls bara betalt för parkering, vilken kostade 5€ per timma. Nä - man var också tvungen att betala för solsäng, parasoll och bad i poolen - allt var för sig och per person. Efter ett snabbt överslag förstod vi att även om vi snålade och inte tog solsängar till de sex barnen utan såg till att de befann sig i någon form av vatten hela tiden, så skulle vi hamna på en kostnad av 1600sek för en dags badande. Det fick bli stranden i Ventimiglia istället - den hade dugt ett par dagar tidigare, den fick duga idag också.

Väl tillbaka i Ventimiglia tog det totalstopp. Det var marknad längs hela strandpromenaden och halva stadens gator var avstängda, det samma gällde dess parkeringsplatser! Bara att fortsätta till nästa stad - Bordighera och den strand som egentligen låg närmast vårt boende. Här fanns fina solsängar och parasoll för oss som önskade - till fullt överkomligt pris dessutom. Vågorna var lite förrädiska men roliga att leka i. Två timmar sena fick vi i alla fall äntligen vår sista dag vid havet!

Plask, plask! /Helén

Naturligt badskum för stor som liten

Claes lär Max att surfa...

det gick sådär.

Det var flera som fick sig en salt kyss...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar