Translate

söndag 15 juni 2014

Livsfarliga grönsaker!

När vi vaknade idag, eller väcktes av Claes väckarklocka vid 7:30 han har alltid någon ide om att man inte ska sova bort semestern, var det mulet ute. Efter en liten joggingrunda och välsmakande frukost på balkongen bestämde vi oss för att ta en promenad. Vi gick till hamnen och tittade på de jättestora båtarna som låg där. När man promenerar med barnen kommer de där frågorna som man på semestern har mer tid att lyssna på men rätt sällan kan svara på.
-Mamma, kostar en sån här båt 50 miljoner?
-Nä, dyr är den men den kostar inte 50 miljoner.
-Vad kostar den då?
-Jag vet inte, men flera miljoner koster den i alla fall.
-Om vi skulle köpa en färja vad skulle den kosta då?
-Det vet jag inte! Har aldrig riktigt funderat på det, vi behöver ju ingen färja!
-Titta mamma, vilka stora kottar dom har i sina träd, tänk om dom från Italien skulle komma till Sverige, då skulle dom skratta åt våra små kottar!
Efter vi promenerat en stund kliar jag mig på låret och säger: -Vilken klåda jag fick på låret! Då tittar Max på mig och säger: -Va har du sånt på låret, vad äckligt!! -Nä det vet jag inte om det är särskilt äckligt, svarar jag.
-Jamen när man tar på träd och får sånt på fingrarna blir man ju jättekladdig!!
-Nä Max, det heter Kåda inte klåda!!

Lite senare på eftermiddagen när Max och Moa lekte i poolen och dök under vattnet med simglasögonen på, säger Max till Moa: -Vi dyker ner och kollar på varandra under botten! Lycka till säger jag :o)!

I alla fall så bestämde vi efter promenaden att åka till den affär Claes och Helen varit i igår och storhandlat, för att köpa lite lunch och simglasögon till de som inga hade. Herregud vad folk det var!! Jättestor affär med jättemycket folk!! Vi knölades oss in och hamnande mitt i grönsaksavdelningen, det fanns en himla massa fina grönsaker och man uppmanades att väga och sätta lapp på det man handlade för att underlätta i kassan. När jag sen skulle ta en påse och fylla med vindruvor såga jag högen med plasthandskar som låg vid påsarna. När jag tittar mig runt ser jag att varenda människa har plasthandske på ena handen när de plockar frukt och grönt i påsar! Vadan detta?? Kan det vara så att detta vi ska köpa och stoppa i munnen är så giftigt att man behöver handskar för att tordas ta i det!? Vi fick inget svar i butiken och jag utmanade ödet och tog mycket försiktigt längst ut i vindruvsstjälken och släppte ner den i påsen, utan handske på! Nu funderar jag på hur vi ska tordas äta dessa? Koka dem? Gnida in dem i ytdesinfektion? Skala samtliga små druvor? Eller helt enkelt slänga dem i soporna? Vem vet imorgon kanske jag känner mig helt crazy och sköljer dem under kranen (bara en sån sak, italienskt kranvatten) och sätter i mig allihop!! Kan ju knappast vara farligare än den UV-attack vi utsatt oss för flera timmer under eftermiddagen idag! Men härligt har det varit!!

Over and out
Jill

1 kommentar:

  1. Johanna Lindholm30 juni 2014 kl. 17:02

    ...eller också kanske anledningen till handskarna är att näste man/kvinna/barn/hen ska slippa få extra baciller på sin frukt efter att ngn annan man/kvinna/barn/hen har "grävt runt" med snuskiga fingrar??

    SvaraRadera