Translate

söndag 22 juni 2014

Vad gör hon...är hon full?

Så var den underbara veckan i Porto Santa Margherita till ända och vår resa skulle nu fortsätta öster ut. Väskor packades och bilar fylldes, vi fick dock vänta på familjen Sen men kom iväg till slut! Idag var det 62 mil som skulle avverkas och barnen förbereddes på en heldag i bil. Vårt mål var Dolceacqua vid den Liguriska kusten strax bredvid gränser till Frankrike. Nästkommande vecka ska tillbringas i ett hus på 260 kvm som enligt bilder låg en bit upp på en bergssida, där ska vi alla kampera tillsammans.

Återigen befinner vi oss på vackra vägar omgivna av berg och massor med tunnlar. Som sig bör ligger regeringsbilen först för att visa vägen. Vi följer dock vägbeskrivningen i pärmen vi fått innan avresa. När vi närmar oss Venedig (där vi för några dagar sen blev lämnade åt vårt öde) bestämmer regeringsbilen att vi kör en annan väg och kör rakt fram där vi borde ha svängt. Det är väl bara att hänga med, och det visar sig att det var ett bra val, större och bättre väg dock någon mil längre. Efter ca 20 mil bestämmer bilen vi följer sig för att svänga av. De bestämmer sig för detta precis vid avfarten och blinkar och svänger samtidigt!! Hej och hå här gäller det att hänga med! Bara att kasta sig av Autostradan och hoppas att bilen har alla fyra hjul i marken! Det visar sig att de i sista stund bestämt sig för att visa oss Sirmione och Gardasjön. När pulsen lugnat sig var vi alla tacksamma för detta tilltag. Vilket vackert ställe!!! Vi promenerade en stund och sen smakade en italiensk lunch mycket gott. Servitören var påläst och efter att han förstått att vi inte var från Finland utan Sverige fick vi oss lite svenska serverad till maten. Till barnen var det "vill ni bada?" Till Lija-Lee "vill du sova?" Och till oss mammor "vackra svenska flicka inte röra bara titta".

Dags att åka vidare. Vi passerar massor med tunnlar även på denna väg och här kan jag konstatera att de är sämre på det här med nödutgångar! I Österrike fanns det pilar åt alla håll till närmsta nödutgång men här hade man tur om man såg ett hål vid något tillfälle där man kunde ta sin tillflykt vid behov! Vi hade som tur var inget behov av detta!! Spänningen fortsatte då kartläsaren i regeringsbilen tog en tupplur. "Nu ska vi svänga av om 1000 meter" säger jag till Claes, men då går Håkan ut för omkörning!! Ja då gör vi det här lite mer spännande och hinner om för att sen genast ta av på rätt avfart! Håkan erkände sen att han nästan missat avfarten. Nähä, det märkte vi knappt!! Vi närmar oss slutdestination och återigen uppstår förvirring i förstebilen! "Ska vi in i tunneln eller inte??" Det är med nöd och näppe de tar höger och undviker med ett skrik att klyva bilen! Vi som kollar vägbeskrivningen vet att vi ska höger men blir också förvirrade och på två hjul (känns det som) undviker vi att ta tunneln mot Gud-vet-vart. "Nu fick han nog skäll" säger Claes. Men vid närmare eftertanke säger han "eller hon kanske!" Vi vet inte, men någon fick säkert skäll i alla fall!!

Väl i Dolceacqua, lägger sig lugnet inne bilen bara av att titta ut genom de öppna rutorna. Väldigt mysig stad, dock ej gjort för våra stora fordon!! Vi förstår varför alla kör småbilar här, vi har svårt att ta oss fram, men trevligt är det!! När vi nästan är framme vid huset och det bara återstår 500 meter, inser vi att dessa 500 meter går nästan rakt upp på en väg vi inte får plats på. När vi kör precis intill berget har vi halva däcket utanför på yttersidan, riktigt otäckt! Två elektroniska grindar ska öppnas på vägen innan vi når det fina huset. Jättefint hus med otrolig utsikt!! Här blir inte svårt att tillbringa en vecka!!

Jill

Valpolicella från bilrutan - bouquet'en känns i luften!


Elton och Elle i Sirmione

Brothers in law vid Gardasjön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar