Translate

söndag 1 juli 2018

Spindelägg i håret och ett lik i poolen!

(Jill)
Som vi trivs här i Kroatien! Dagen startade lite mulet och det var ju rätt skönt när vi skulle jogga en liten morgonrunda. Vi vaknade vid 7-tiden av att han som äger huset var och tittade till ägorna och lämnade lite handdukar som vi saknade. Han gillade inte riktigt grumligheten i poolen och önskade att vi inte sladdade ut på gräsmattan innan vi hoppade i poolen. Vi ville ju förstås inte kännas vid att vi sladdat någonstans utan tror att den åldriga dam som bor i huset bredvid redan tröttnat på våra högljudda barn och arrangerat någon slags jordbomb i vår pool under natten. 


Vi har även på den här resan problem med djur! På dessa exotiska platser finns ju djur som vi inte är riktigt vana vid, eller egentligen är vi nog vana men vissa är ju rädda för dem både här och hemma. Syster valde lägenheten på andra våningen för det är visst svårare för ödlorna att klättra upp dit(!!?) Vi som bor på nedre plan missar ju utsikten men har mycket närmare till poolen. När det dukats till middag i vårt fantastiska grillhus började det plötsligt skrikas och gapas och både en och annan flydde i panik . Min käre svåger fick gripa in och döda den tydligen gigantiska och säkert jättegiftiga spindel som landat på bordet. När mörkret sänkt sig och middagen avslutats med fantastisk utsikt över Medelhavet kom nästa illtjut. En riktigt stor vårtbitare satt på husväggen och förstås var det våran tonåring som fick syn på den. Behöver jag säga att panik utbröt! Det blev rusning in och innan snyftningarna avtog upptäckte samma dotter att hon hade onormalt långa ögonfransar vid ena ögat. Dessa fransar rörde sig också och visade sig vara en spindel som kröp på henne. Nytt illvrål som sen följdes av intensivt gnuggande i håret. Samma spindel hade troligen lagt ägg i hennes hår också och det är ju obehagligt! I morse hittade vi tragiskt nog syrsan i poolen alldeles död. (Vi har varit med om ond bråd pooldöd förut!) Den hade väl blivit så kränkt av skriken att den inte orkade leva vidare.
Följebilen har tagit täten!
Mitt på dagen packade vi med oss lunch och gav oss iväg på biltur. Vi körde så mycket fel vi kunde för att se så mycket som möjligt och utsikten och vägen var bitvis svindlande. Vi stannade till i Baska där vi hittade en mysig strand där lunch intogs. Solen bröt nu igenom och det blev riktigt varm och gott. Ett visst tumult utbröt även här då de flesta missat badkläder. Barnen dividerade om vem som kunde åka tillbaka och hämta allt som behövdes. Vi hittade en bättre lösning och föreslog för barnen att de skulle vandra över klipporna till den närliggande nudiststranden. Ni kan ju gissa vilka blickar vi fick. De tydliggjorde också för oss att det fanns några svenskar strax bredvid ”så snälla ni kan ni försöka var lite normala en stund så vi slipper skämmas, de förstår ju vad ni säger”. Vi förstod inte alls vad de menade, vi som är supernormala och ALLTID håller låg profil!

Även utan badkläder höll sig barnen sysselsatta.



 Kvällen spenderades hemma vid poolen med goda drinkar och grillat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar