Translate

onsdag 11 juli 2018

Hotel Europa - Riva del Garda och så lite mera vin...

(Helén)
Idag har vi varit tvungna att lämna Riva del Garda för att påbörja hemfärd-med-stopp-på-vägen. Jag vill ändå avsluta med att rekommendera Hotel Europa för er som eventuellt blivit nyfikna på att besöka staden. Läget är så mysigt precis vid hamnen och den gamla delen av staden, det har ni kunnat se bilder på i tidigare inlägg. Det är precis så lagom stort att all personal känner igen dig redan efter första dagen. Vissa ur serveringspersonalen förälskade sig mer i en femårig lintott, än i oss andra och lät henne komma undan med diverse specialbeställningar hela tiden. Till sista middagen hade även de större barnen tagit mod till sig och komponerade en helt egen meny efter smak och den uppfylldes utan problem. Vi hade bokat med halvpension och då gick man inte hungrig från bordet. Frukosten serverades som en stor buffé där inget saknandes (förutom Nutella, hälsar tonåringarna som dock nöjde sig med pannkakor med diverse söta såser). Det fanns nypressad apelsinjuice och ville man snitsa till det med en mer avancerad jucieblandning fanns en centrifug till förfogande och en uppsjö av råvaror samt recept. Äggen fick man verkligen nykokta. Det var första gången jag såg denna form av kokmaskin där man själv valde färg på sin ägghiss och sänkte ner sitt okokta ägg, i önskat antal minuter. Glömde ta en bild dock. Det ”söta” bordet fick man gå förbi utan att öppna ögonen för annars fanns risken att även en eller ett par av miniatyrbakverken som låg där också slank ner. Självklart fanns också lite bubbel om man ville skåla in morgonen.

Middagen var Italiensk på alla sätt och för oss som ville se fotbollsmatch kl 20 ett par av kvällarna ställde det till visst bekymmer. Här äter man lääänge. Men mar tar helt enkelt seden dit man kommer och vi fick nöja oss med att bara se andra halvlek av dessa matcher. Middagen bestod av fem rätter. Till att börja med lite fritt plockande av hors d'oeuvres (där fick undertecknad hejda sig för att inte bli mätt omedelbart!). Lite bubbel passade bra till detta. 


Efter det blandade man sig en liten sallad, eller plockade till sig alla vattenmelonbitar som var tänkt som garnering om man heter Lilja-Lee.

Sedan blev vi serverade vid bordet med den ”lilla-huvudrätten”. Vi kunde här välja mellan fyra rätter varav ett par pastarätter. Nu när den egentliga huvudrätten serverades, som vi också fått välja, så var de flesta av oss ganska mätta men nu kom den riktigt köttbiten, hela fisken eller i enklaste form en smakrik omelett.

Efterrättsbordet var sedan dignande, men här valdes nästan alltid den Italienska glassen i någon form kanske i kombination med någon liiiten tårtbit.
Hotellet hade också en uteservering på nedrebotten, ute på torget. Den besökte vi aldrig även om man som hotellgäst hade rabatt där.

En inlåst parkering fanns alldeles intill hotellet och ville man ha en lite billigare lösning så kunde man boka garage hundra meter därifrån. Väldigt ovanligt för hotellen i denna del av staden var att det hade pool. Den var liten och högst upp på taket bredvid solterrassen, men fullt badbar. Det rum de äldste bodde i hade en liten balkong och det lilla extra med badrockar, mousserande och frukt på bordet. De yngre förmågornas rum var dock lika fint men utan balkong och några euro billigare.


Innan vi lämnade Italien för denna gången så besökte vi ett av de största vinhusen på väg upp mot Brennerpasset. Det var lite tidigt för provsmakning och vi hade ju några mil bakom ratten framför oss, så vi inhandlade flaskorna och litade på att deras utmärkelser var smakgaranti nog.

Håkan fick börja packa om bilen redan innan vi valt ut viner.


Lite lek med kameran tills dess bilen var välfylld.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar