Translate

fredag 6 juli 2018

Är hon verkligen min dotter?

(Helén)
Som ni kunde läsa i föregående inlägg så delade amöban på sig under gårdagen. Vi håller på att så smått vänja oss vid att vara åtskilda för i morgon delar vi på oss för gott! Ja, kanske inte för gott - men nästa gång vi ses så är vi i Sverige och det har gått två veckor från nu. Vi i Regeringsbilen styr ju kosan mot Italien och Följebilen tar sikte rakt norrut tillbaka till Österrike.

Hur som helst, igår då åkte vi så långt söder ut vi kunde på Krk. Vägen tog oss förbi öns högsta topp och mest svindlande vägar. Slutmålet var Baska. Detta var verkligen en turistort! Stranden sträckte sig längs hela bukten där staden var belägen och en myllrande strandpromenad var fylld med restauranger och varvades med de vanliga turistshopparna med vattenleksaker, badtofflor och olivolja.


Om vi tyckt att stränderna här på Krk varit packade tidigare så slog detta allt! Inte en kvadratmeter över. Stranden var dock väldigt fin med sin akvariesten som slipats len och snabbt övergick i vit sand på havsbotten och vattnet var det klaraste vi sett. Vi tryckte ner vår familj precis framför ett ovetande badande pars handdukar, vattenlinjen och lite sandyta som egentligen tillhörde Sup-uthyrarnas inhägnade område. När vi sedan glömt bort ”packade-sill-känslan” som släppte ganska fort, så njöt vi i fulla drag.


Lunch blev det på en av strandkrogarna och jag fick min efterlängtade caprese medan korthajarna fördrev tiden i väntan på sin pizza.



Längre ut på det turkosa än vad badmadrasserna tagit oss, har vi inte kommit. Det tyckte vi var dags att ändra på, så efter maten hyrde vi en trampbåt. Vi ville inte vara för äventyrliga utan höll oss innanför bojarna nästan hela tiden.


Min dotter och jag - nä, vi använder inte samma
solskyddsfaktor. Eller är vi ens släkt...?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar