Translate

torsdag 15 februari 2018

Grisgrymtande servitörer

Jill
En del djur har varit inblandade på den här semestern. Vi är väl ganska förtjusta i djur tror vi, men vid närmare eftertanke kanske inte i alla fall! Vid en av makens promenader (han gör sådana rätt ofta då han kan ha svårt att ligga stilla) hittades röda krabbor. Han tog med sig barnen för att visa upp dessa exotiska varelser som kröp omkring på klipporna. Tonåringen gillar inte kryp och räknar nog dessa till kryp men hon tittade ändå. När de kom tillbaka frågade jag ”var de redan kokta då i och med att de var röda?” ”Japp” svarade maken som jobbat med skaldjur det senaste året. ”Va” säger sonen då ”var dom det?” Vi ger honom då våran ”är-du-dum-eller-gör-du-dig-på-blicken” och han förstår att han återigen pratat innan han tänkt färdigt!

           


Som ni redan vet, ni som varit med ett tag var det ju inte all inclusive på denna resa och jag hade innan resan med bestämd ton förklarat för maken att lite lunchbaguetter kunde vara okej för honom att ordna men middagen ska ätas på restaurang och han ska bli matlagningsledig. Nu har visst vi övriga som vanligt blivit bitna av latmasken och kommit på att lunch på restaurang är mycket bättre, då är vi ju ändå ute, så nu står han där på kvällarna och steker kyckling och kokar pasta för glatta livet medan vi andra slappar runt efter duschen och bara chillar (barnens uttryck). Kan säga att om vi bär oss åt på detta viset hade vi kunnat resa med bara en resväska för några kläder går det inte åt. Tillbaka till djuren! Vid ett restaurangtillfälle när lunch intogs smög sig en servitör upp bakom yngsta dottern och gjorde en riktig grisgrymtning, jag tyckte det lät som någon drog ut en stol, och hon hoppade högt, blev jätterädd och kissade nästan på sig. Så nu tycker vi inte om grisar heller.

Lösa katter finns det gott om och tillsammans med Gargamel blir det ju extra smurfigt och läskigt. Hundar springer det också lite hej vilt. De har ägare med sig men dessa ägare släpper gärna de små yrvädren som far iväg strax bredvid en.  Vår son, som är hundrädd blir då lite som en tecknad figur. Han lyfter någon halvmeter från marken och börjar springa i luften.

Eftermiddagen har varit mulen så den spenderades hemma på terrassen med hämtpizza och diskussioner om meningen med livet och hur stor lägenhet jag och pappan måste köpa när vi blir pensionärer och vart den ska ligga så barnen och deras familjer kan komma och bo där. Fast när de tänkt efter en stund vill de ju åka till olika ställen så det blir noga att skaffa flera lägenheter! Kanske dags att börja jobba heltid!


Vi ägnade också kvällen åt lekar. Sonen skulle hålla i första frågesporten och vi uppmanade honom att inte ha samma typ av frågor som storasyster och kusinen hade för några år sen. Då fick vi frågor som ”hur högt är ett hus” eller ”hur mycket luft finns det i en luftmadrass” alternativen till sista frågan var ”1: mycket X: lite 2: mittemellan” klurigt värre!! Vi ägnade en stund åt djurleken också. Där ska man säga ett djur och nästa persons djur ska börja på sista bokstaven på det förra djuret, fattar ni? Vi märkte snart att a kom ofta, många djur slutar nämligen på a. Sonen som var före mig fick dock g som bokstav och sa ”groda” men fick genast dåligt samvete då jag skulle få a igen. ”Nej förlåt” sa han då ”jag kunde ju sagt grokodil!” Då skrattade vi allihop så vi nästan kissade på oss!! Det är så roligt att omge sig med människor som pratar innan de tänker!

2 kommentarer:

  1. Måste vara den smartaste personen någonsin som vet hur mycket luft det finns i en luftmadrass. ;)

    SvaraRadera
  2. Jag försöker kommentera men kommentarerna försvinner

    SvaraRadera