Translate

söndag 15 juni 2014

Lugnet börjar infinna sig.

Första dagen på semester - ja, så känns det nästan. Första dagen vi inte måste åka bil någonstans i alla fall. Pulsen börjar så smått gå ner och jag tror jag lyckades ligga still på en solsäng i fem minuter idag. Dagen gick i ett behagligt mak. Först lite promenerande i byn som klyvs av en kanal och båthamn - sedan strand, hav och pool för hela slanten. Jag som varit på den Italienska rivieran både under hög- och halvsäsong måste understryka hur rätt det är att åka hit under försäsongen! Ingen trängsel någonstans - om man bortser från italienarnas egen livsmedelsbutik då, där alla handlar på söndagar.

Lilja-Lee som liksom Malmqvistarna upplever detta för första gången, har inte brytt sig så mycket om storslagna landskap och bilfärder på gågator. Här i Italien trivs hon i alla fall både med att stå och hojta vid balkonggallret på femte våning på hotellet, att plaska runt i poolen tills läpparna är blå och att leka i sanden på stranden. Havet och vågorna är hon lite mer skeptisk till än så länge.

Man fick inte klappa båtarna...

Kajtomt

Liten del av Porto S Margherita's gästhamn

-Var är den stora vågen och min bräda?

Lite kallare än vad babysimmerskan är van vid - men får
hon inte hoppa i direkt blir det missljud!

Buena Notte!
/Helén (som struntade i plasthandskar vid frukt och grönt men som pliktskyldigt tog dem på vid brödplockningen ?!?)

1 kommentar:

  1. Det är lugnande att veta att er äventyrliga resa till Italien har gått bra.Hotellet med omgivning verkar helt underbar med stranden så nära och med poolen som alternativ.Njut av stunden och ha det bra.
    Hälsn. Lena och Christer.

    SvaraRadera