Translate

måndag 16 juni 2014

Varning för låååångt inlägg!!

Efter dagens strapatser gör vi ett gemensamt inlägg där jag står för bildmaterialet och Jill för texten. Så med varm hand - varsågod syster...

Jaha, vart ska jag börja?!! Jo nu var det ju så att denna måndag skulle vi ta oss till Venedig! Väderprognosen visade på 22 grader och mulet, så det passade ju utmärkt. Vi gjorde lite matsäck och gav oss iväg. Regeringsbilen körde som sig bör först, där finns ju både de som bestämmer och Gps:n. I vår bil är vi som bekant utan både Gps och kartor, känns ju inte nödvändigt när vi bara är följebil (ack så fel vi hade)!

Väl framme dirigerar högsta hönset (också den bekvämaste) sin chaufför rakt in i smeten, hade det varit möjligt hade vi nog kört ända fram till kanalkanten! Nu var det ju inte möjligt och parkeringen närmast var full, bara att köra tillbaka en bit alltså. Då hamnade vi ju förstås i fel körbana, på väg ut ur Venedig. Nu går det ju att lösa enligt regeringsbilen som gör en u-sväng mitt i rusningstrafiken och tvingar oss att följa efter! Claes gör en gest, typ what the fu** till bilen framför och vi får som svar två bestämda pekfingrar som pekar på Helen och Helens tummen upp utanför hennes sidoruta, alltså ingen tvekan om vem som bestämmer i den bilen!! Ingen polis denna gången heller!! Så står vi då i kö till ett parkeringshus och kryper sakta framåt. Vi ser nästa bekymmer som är maxhöjd 2,20, vis av erfarenhet kliver Håkan ut och försöker sig på att mäta sitt ekipage. Claes är tämligen lugn, går de under så gör vi! Men för säkerhetsskull blir jag utvisad och får hålla koll på höjden, inga bekymmer vi gick under! När vi ska plocka ut en biljett ur automaten för att bommen ska gå upp, börjar den prata! -"We are full, if you want to park you must leave the key in your car, is that ok?" Claes och jag tittar på varandra, lätt stressade (lååång kö bakom) och lätt oförstående! "-What did you say to the black car in front of us?" frågar Claes "The same" svarar mannen i biljettautomaten. Claes säger då okej och får köra in. Mannen som möter och guidar oss är trevlig, och på plan två ska vi stå parkerade mitt i gången, med nyckeln i. Vi gör som vi blir tillsagda och lämnar garaget, med en känsla av att så här gör man inte!! När vi träffat ressällskapet och fått bekräftat att de gjort likadant går vi sakta framåt. Jag ser dock på hela Claes uppsyn att det här är inte okej!! Vi hämtar bilen om du vill, säger jag? Vi kommer överens om att Venedig inte är värt att bli av med bilen för så vår familj vänder om. Ressällskapet är lite modigare (eller mer korkade) och låter bilen stå!

Väl i P-huset igen tittar mannen som ska lösa in biljetten lite underligt på oss. Inte konstigt kanske, det är väl inte så många som bara parkerar i fem minuter!! Fick dessa fem minuter helt gratis!! Vi kunde andas ut för bilen stod kvar! Väl över bron och ute ur Venedig hittade vi strax en lite parkering som vi parkerade på med en busshållplats strax bredvid. Snart kom bussen som vi hoppade på, den tog oss in till Venedig igen. Efter en lång promenad över kanaler och emellan hus träffade vi fam Carlsson-Stenum vid Marcusplatsen och allt var frid och fröjd. En mycket vacker stad avnjöts och en fin taxibåtresa tog oss tillbaka till utgångspunkten. Ni ser bilder nedan. Bussresan tillbaka till bilen köpte vi biljetter till, hade tjuvåkt in och det kan räcka med fusket för idag!

Innan vi lämnade de andra gjorde vi klart att de skulle köra ut samma väg som vi kom in, mot flygplatsen, och förklarade vart de skulle stanna för att hämta upp oss. Vi tog oss snabbt ut till bilen och efter att ha väntat en stund ringer vi och frågar var de är. Jaha nähä, vi missade nog att köra mot flygplatsen och tog direkt mot motorvägen, får vi som svar. Jamen det var väl toppen!! Här sitter vi och vet inte vart vi ska, utan karta och Gps. Kör mot Autostrade bara, säger Helen! Ja det är ju lätt! Vilken stad ska vi emot? Vi körde ju småvägar hit! Ja det visar sig att regeringsbilen heller inte har koll på vilken stad vi ska emot och ingen av oss vet var den andre är. Det här är ju riktigt bra!! Claes ilsknar till och säger att vi kör mot flygplatsen och försöker hitta själva! Efter något telefonsamtal till får vi fram vilken stad vi ska emot och på småvägar kommer vi åter till hotellet, FÖRE dem som kört Autostrade med Gps!!

Summan av alltihop blev i alla fall att vår parkering och bussresa till Venedig kostade 11,50 € medan Carlsson-Stenums parkering gick på 29 €. Vilken förtjänst vi gjorde!!

I natt sover vi gott eller har mardrömmar!!

Jill






Stenum-Carlssons med Elle bakom kameran
Malmqvists

Busshållplats
Lilja-Lee ska bli gondoljär

Utryckning
Vår guide


2 kommentarer:

  1. Vilken tur att vi inte var med, idag i allafall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man läser det inlägget ja. Om jag hade fått beskriva dagen hade ni velat vara med!
      /Helén

      Radera